Sunday, May 23, 2010

4th Belgrade Poetry and Book Festival, with a little help from my friends :)))

Festival je trajao od 15. do 21. maja, i bilo je previše posla celog meseca, i eto tek sad postavljam...
Na vizuelnom identitetu sam radila sa TKV, sjajnom mladom street-art umetnicom, čije radove (ako ih već niste videli na zidovima Beograda) možete pogledati na linku myspace.com/tkvila.
Takođe, prvi put smo na festivalu uveli poetski video, što mi je neopisivo drago i imali priliku da vidimo 11 sjajnih kratkih filmova inspirisanih poezijom... :)

Više o festivalu i celoj ekipi Trećeg Trga na:
www.trgnisepoezija.blogspot.com

Prvi put ove godine čitav materijal je štampan na ofsetnom papiru, što je jedno novo otkriće, (hvala mom drugu Marku za to! :)
Majice (prolećna kolekcija Trećeg Trga :) su štampane u Motor Art Studiju, (Mutapova ulica 2), i ogromno hvala Alexu, koji inače radi sjajne majice i torbe i često nastupa na Modi za poneti, u KC Gradu. :))


Plakat, učesnici / Poster, participants

Majice, brošura, flajeri / T-shirts, brochure, flyers

photo: Biljana Rakočević

Najveći deo programa se dešavao u Kulturnom centru GRAD, evropskom centru za kulturu i debatu, nekadašnjem starom magacinu iz 1884. godine pored pristaništa, koji je već godinu dana najaktuelniji prostor za kulturna dešavanja, festivale, koncerte, izložbe...


Quarantine, by Brian Henry and Clean Business by Adam Wiedemann

Izašle su i dve nove knjige sa mojim dizajnom, nastavlja se i proširuje festivalska edicija nagrađenih autora, evo podsećanja na izdanja od prošle godine http://dragananikolic.blogspot.com/2009/06/festivalska-izdanja-biblioteke-homage-i.html koja će biti u junu izložena na Grifonu u Grafičkom Kolektivu.
Nastavljam da se igram sa UV-lakom, koji je sada kako kažu totalno demode, ali ja nisam nikad ni htela da ga koristim za naglašavanje boje ili teksta već kao samostalni likovni element, posebno na ovim crnim knjigama.
Na knjizi Čista posla koristila sam deo slike Dejvida Hoknija "Peter getting out of Nick's pool".

i za kraj ovog posta, jedan mali video prikazan na zatvaranju festivala, po pesmi Dušana Vukajlovića iz koje je uzet i slogan festivala - O SVETLOSTI O NEŽNOSTI O MRAKU, i veliko hvala Mii za inspirativan dan na reci :)

i hvala svima ostalima, za inspiraciju, savet, pomoć, razumevanje, za mašinicu za brijanje, za čokoladicu kad padne šećer, za večeru kad padnem s nogu, za pivo i kobasice u Pančevu, hvala Dejanu i Milanu za to što veruju u mene i uglavnom mi daju odrešene ruke, Biljani što je fotkala, Maji što je bila tu, hvala pesnicima i poeziji, Kineskinji na Vidikovcu što mi je našla 10 metalnih vešalica, ribaru Vladi sa Dunava, hvala momku koji mi je pomogao da postavim izložbu u Ventilu, hvala svima koji su mi poslali video radove, hvala na komentarima, hvala ljudima u štamparijama na super obavljenom poslu, hvala mom tati koji svakog dana otvara moj blog i podržava me, hvala peračima ulica, taksistima, hvala za svetlost, nežnost i mrak, hvala hvala hvala prijatelji, jer bez vas ne bih nikako mogla ovo sama izvesti,,, :))))
3 comments: