Monday, December 15, 2008

XV Beogradska Mini Art Scena 2008. | XV Belgrade Mini Art Scene

Prodajna izložba BEOGRADSKA MINI ART SCENA, na temu METAMORFOZE, održaće se od 16. decembra 2008. do 10. januara 2009. godine u galeriji Singidunum (Beograd, Knez Mihailova 40) . Otvaranje izložbe je u utorak, 16. decembra 2008. godine u 19 sati.
Više o temi ovde.

Sale exhibition BELGRADE MINI ART SCENE, with the theme METAMORPHOSIS, will be held from 16th decembre until 10th january 2009. in the Singidunum gallery (Belgrade, Knez Mihailova street, 40). Opening is on Tuesday, 16th decembre, at 7pm.

Pink scars | Ružičasti ožiljci
triptych
drawings
Autori koncepcije su arh. Miodrag Šurjanac i Mirjana Bajić, istoričarka umetnosti.

U sklopu sopstvenih transformacija, kao uslovu za vitalnost manifestacije, popularni MINI_ART je od prošle sezone i tematski. Dok je EROSNART-SCENA donela uzbudljive i provokativne tonove, ovogodišnja se, temom METAMORFOZA, približava likovnom metafizisu-koncepciji koja, još od velikog preteče Arčimbolda iz poznog XVI veka, opseda duhove koji u iskoraku iz realnosti, njenom preobražavanju, prirodnim ili artificijelnim silama, vidi područje za slobodno ispoljavanje imaginacije, moći predviđanja, fantastike i futuristike. Ovogodišnja izložba je ostavila slobodu da umetnici konkurišu i izvan tematskog bloka, radovima nastalim svim metodama i tehnikama likovnog i primenjenog stvaralaštva, uz mogućnost, kao jedna od retkih većih manifestacija u Srbiji, da studenti završnih godina visokoškolskih umetničkih ustanova učestvuju ravnopravno sa profesionalcima.

Na postavci, koja se otvara 16. decembra u galeriji SINGIDUNUM (zatvara se 10. januara 2009.) izlagaće 153 umetnika u redovnom konkursu, 20 u kategoriji "po pozivu" ( Rajko Popivoda, Danica Masniković, Kosta Bunuševac, Grbić Olivera ) i 5 gostiju iz Crne Gore i Slovenije. Ukupan broj eksponata je blizu 400, od kojih je oko polovine u tematskom delu. Žiri za nagrade dodeliće, po tradiciji na otvaranju, glavnu nagradu i jednu nagradu na tematskom delu.
Duška Stefanović je na XIV Beogradskoj Mini-art sceni 2007. dobila glavnu nagradu u tematskom telu Erosnart.
izvor: Arte

2 comments: