Wednesday, October 25, 2017

Paola Natalikjo, Kraljevstvo Po | Nurdor

Dizajn korica koji sam radila za knjigu italijanske autorke Paole Natalikjo, Kraljevstvo Po.
Neverovatne priče o nepobedivim devojčicama i  dečacima sa Odeljenja pedijatrijske onkologije

osnovano 2003. godine sa misijom da pruži podršku i pomoć oboleloj deci i njihovim porodicama u saradnji sa Vulkan izdavaštvom.
Kupovinom ove knjige pomažete unapređenje kvaliteta lečenja i života dece i mladih obolelih od malignih bolesti u celoj Srbiji.

Nakon upeha u Italiji, a zahvaljujići samoj autorki, Paoli Natalikjo, NURDOR će srpskoj publici predstaviti knjigu "Kraljevsto PO", zbirku neverovatnih priča o nepobedivim devojčicama i dečacima sa Odeljenja pedijatrijske onkologije.
To je zbirka sećanja kojima nas autorka, ne skrivajući svoju bol, na direktan, ponekad i na ironičan način, uvodi u čudesnu i često zastrašujuću stvarnost sveta odeljenja pedijatrijske onkologije, sastavljenu od različitih susreta, dijaloga i dubokih ljudskih odnosa. Ali, iznad svega nas podseća da su i bolesna deca, pre svega, deca i da ih tako moramo i tretirati.
Knjiga “Kraljevstvo PO” za samo nekoliko meseci nakon objavljivanja u Italiji postala je simbol borbe za priznavanje prava i potreba porodica bolesne dece.
Prevod knjige volonterska je aktivnost profesora i studentkinja master studija generacije 2014/2015  Katedre za italijanski jezik i književnost, Filološkog fakulteta u Beogradu, na čelu sa profesorkom Julijanom Vučo i docentom dr Jelenom Drljević. Prelom, ilustracije, priprema i štampa knjige donacija je "Vulkan izdavaštva".
Cover design for the book by Italian author Paola Natalicchio, Il Regno di Op.
Published by NURDOR, Serbian National association of parents of children with cancer.

No comments:

Post a Comment