Wednesday, July 23, 2008

Henkel Art Award 2008. (kako je bilo...)

and mine...


Moj favorit - crteži Maje ObradovićOtvorena izložba ’’Henkel Art Award 2008 u Kući legata
Kompanija Henkel koja već sedmi put organizuje „Henkel Art Award’’ preksinoć (21. jula) u Kući legata prezentovala je pobedničke radove, kao i radove 57 umetnika iz zemlje i regiona.
Ovogodišnji članovi žirija koji su sačinjavala renomirana imena poput Biljane Tomić , Danijele Purešević, Marije Dragojlović, Stevana Vukovića, kao i Jelene Šarenac odlučili su da u Beč pošalju radove Jelene Šalinić, Lidije Delić, Tijane Knežević, Nataše Kokić i Siniše Ilića.
Pobedničke radove, zajedno sa radovima pristiglih iz 29 zemalja centralne i istočne Evrope, u Beču će ocenjivati internacionalni žiri u septembru 2008. Od prikazanih radova biće izabran pobednik Henkel Art Award konkursa koji će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 7.000 evra.
Petar Mirković umetnik iz Srbije je 2005. godine bio pobednik Henkel Art Award u kategoriji „Moderan crtež“, a iste godine Aleksandrija Ajduković osvojila je prvu nagradu Young Artist in Residence u kategoriji „Fotografija i multimedijalna prezentacija“. Prošle godine, rad Denisa Bostandžića, mladog industrijskog dizajnera iz naše zemlje, ušao je među pet najboljih.


No comments:

Post a Comment