Sunday, March 11, 2012

Glavom o beton, zbornik underground poezije



 foto: Jovana Baćanović


Izašao je zbornik underground poezije, prva knjiga u izdanju Poezina, Glavom o beton, sa pet zanimljivih autora: Jovana Baćanović (BG), Ivana Rašić Sajsi (BG), Ivan Tomić Mister (KG), Srđan Teofilović (KG), Nenad Stakić (NS), i sa mojim dizajnom korica.

Iz recenzije Nenada Glišića:
“Šta je andergraund? Pribežište, opravdanje, izgovor, estetika, škola, usputna stanica ili slivnik? Sistem vrednosti? Ili polni organ po jedinici stiha? Pokret otpora? Betonu. Šta je beton? Beton je grad. U ovim pesmama često se radi o gradu, ili o događajima iz grada, ono, kao urbani diskurs – klubovi, muvanja, muzika, pivo, muda, sarma. A stopa kurčeva i pičaka po stihu je među najvišima na svetu. Da li je to uspeh ili još jedan pokazatelj predapokaliptične dekadencije? Šta je, uopšte sada nekorektno i u odnosu na koga? Šta je provokacija? Na kraju, kako izgleda andergraund? I, konačno, čemi sve to služi kada još i ne radi?”

Napravila sam font sličan onome koji se koristi za obeležavanje na putu, tako da na koricama postoji marker gde se može udariti glava (ukoliko je neophodno :)



Cover for the book of underground poetry by 5 authors from Serbia, Head on the Concrete, published by Poezin.
I've made font similar to the one used for road signage, so there is a marker where one can hit his head (if necessary :)

1 comment: